DOLAR 32,2042 -0.02%
EURO 35,1985 0.17%
ALTIN 2.517,620,69
BITCOIN %
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

adana haber - agrı haber - haber ajansı - akdag haber - akit tv haber - almanya haber - ana haber bülteni - news haber - ankara haber - arabistan haber - asayiş haber - spor haber - ataköy haber - avrupa gazetesi - avustralya haber - aybastı haber - azerbaycan haber - bağdat haber - bartın haber - başakşehir haber - basın bülten - batum haber - bayburt haber - beykent haber - bilişim haber - boomerang haber - çankırı haber - cnbc haber - cnn haber - dobra haber - doğuş gazetesi - dolunay haber - doruk haber - dünya haber merkezi - ermenistan haber - flash haber - fox haber - fox tv haber - fransa haber - gazete gündem - gaziantep haber - gaziantep haber - giresun haber - global bülten - gümüşhane haber - gümüşhane manşet/a> - gürcistan haber - haber28 haber - 365 haber - 365tv haber - haber60 haber - haber ajansı - haber aktif - best haber - birgün haber - objektif haber - haber özetleri - sizin haber - hakkari haber - hep haber - ığdır haber - ılgın haber - ingiltere haber - internet haber - iskenderun haber - istihbarat haber - kadının sesi haber - kanada haber - kanal24 haber - kanal7 haber - kanal a haber - kanal t haber - kapsam haber - karadeniz haber - karamürsel haber - kazakistan haber - kent haber - kıbrıs haber - kıbrıs tv haber - küçükçekmece haber - maçka haber - madtv haber - magazinpress haber - makedonia haber - malatya haber - megachannel haber - merkez ana haber - muş haber - olay tv haber - öncü haber - özbekistan haber - özgür haber - özlem haber - parti haber - pause haber - polis haber - samsun gazete haber - sandıklı haber - seçim haber - sendika haber - show haber - show tv haber - sivil haber - star tv haber - suriye haber - tatil haber - teşkilat haber - tokat gazete haber - trt1 haber - türkistan haber - tv5 haber - tvnet haber - ultra haber - ulusal bülten haber - ulusal kanal haber - vatan haber - uluslararası haber - yerel bülten haber - yeryüzü haber - zaman haber - adalet haber - adana gündem haber - alem haber - aliağa haber - amasya haber - anadolu manşet haber - ankara güncel haber - antalya haber - antep gazetesi haber - askeri haber - aydın haber - bağcılar haber - basın haber - beylikdüzü haber - beypazarı haber - beyşehir haber - bodrum haber - bomba haber - bozkır haber - cep haber - çeşme haber - denizli gündem haber - doğubeyazıt haber -elbistan haber - erzurum gündem haber - evrensel haber - evrim haber - gaziantep bülten haber - girişim haber - gölbaşı haber - 365 haber - 44 haber - 73 haber - 77 haber - aksiyon haber - arşiv haber - bir haber - channel haber - karadeniz haber - özet haber - port haber - sosyal haber - haber yazıyo - haber yelkeni - hemen haber - istanbul haber - istanbul son haber - kandıra haber - kars manşet haber - kayseri manşet haber - magazin tv haber - merzifon haber - nesil haber - news haber - onay haber - ordu manşet haber - şafak haber - samsun manşet haber - sarıyer haber - sarıyer son haber - sky haber - tarım haber - taşova haber - trabzon manşet haber - video haber - yükseliş haber - zafer haber - küre haber - haber - haber - anadolu haber - antakya haber - çarşamba haber - aksiyon haber - haber turu - ulusal haber - internet gazetesi haber - millet gazetesi haber" - moda haber -organik haber -smart haber -terme haber - zara haber
Ançuezli, somon gravlaxlı, enginarlı avokadolu pide mi?
31 okunma

Ançuezli, somon gravlaxlı, enginarlı avokadolu pide mi?

ABONE OL
2 Ocak 2024 00:24
Ançuezli, somon gravlaxlı, enginarlı avokadolu pide mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçen hafta dünya şampiyonu bi pideci yazdım. Bu hafta yine bi pideci yazıyorum. Nedeni ise, bence bu pidecinin pideleri İstanbul’dan dünyaya açılacak! Çünkü bu pideler bana göre füzyon mutfağı ürünü olmuş…

Bugüne kadar tahinli, peynirli, kaşarlı, kavurmalı, pastırmalı, kuşbaşılı, patlıcanlı, mantarlı, ıspanaklı, Ege otlu ve daha sayamadığım bi sürü pide gördüm, denedim. Amaaa ançuezli, somon gravlaksı, enginarlı avokadolu, kokoreçli, rokforlu karidesli pide görmedim!

Geçen yıl yaptığımız televizyon programının farklı bir versiyonunu çekiyoruz bu yıl yeni sezona. Bu iş için İstanbul’da Kadıköy’de Brops adlı dünya mutfağı yemekleri yapan bi restorana gittik hafta başında. Programımızın editörü Engin Özer ve yönetmenim Ahmet Balaban dostum bulmuşlar mekanı. Benimle paylaştıkları andan itibaren hem büyük bi merak içindeydim hem de biraz gelenekçi olmamdan dolayı inançsızdım bahsini ettiğim pidelere. Zor iş bu televizyonculuk işleri. Sabahın ilk ışıklarıyla İstanbul Kadıköy sahilinde anonslarımızı çektikten sonra saat 10.30 gibi vardık restorana. Mekan sadece pide yapmıyor.

Dünya mutfağı yemekler de yapıyor. Mönü olarak zengin bi yer. Kapıdan girer girmez kocaman, estetik, mekanın dekorasyonuna uygun bir fırın karşılıyor sizi. Açıkçası böyle bi yerde pide yapılıyor düşüncesi beni mutlu ediyor. Çünkü ben istiyorum ki, tıpkı İtalyanların pizzası gibi bizim pide ve lahmacunumuz da şık, nezih mekanlarda, tiril tiril giyimli insanların da yemeği olsun.

Nedense pide ve lahmacunun bu anlamda hakettiği değeri göremediğini düşünürüm. Kapıda bizi Ayşenur Karslı Güldaş hanımefendi karşılıyor. Şıklığı ve güleryüzüyle “güzel bir çekim olacak” havasını hemen alıyoruz. Dediğim gibi televizyonculuk gerçekten zor iş. Hemen işe girişiyoruz. Mola anlarında konuşabiliyoruz Ayşegül hanımla. Diğer zamanlarda yönetmenimiz Ahmet’in gözü hep bende. Yok öyle yap, burda dur, onu söyle, bundan bahset… bi rahat yok anlayacağınız. (Hakkını teslim edeyim, yönetmenlik çok daha zor.) Aslında yatırımcı olarak girmiş restoran işine Ayşegül hanım. Ancak sonra bi vesile ile restoranı almış ve kendisi işletiyor şimdi. Önce biraz bocalamış ama yanına dostlarını alınca ortaya şahane şeyler çıkmış. Önce arkadaşı Selin Sahakoğlu’ndan fikir alarak bişeyler yapmaya çalışmış. Sonra birlikte çalışmaya başlamışlar. Hemen ardından Samsun Bafralı Kemal Kuru usta katılmış aralarına.

Ayşenur hanım diyor ki; hep sıradışı, farklı şeyler yapmayı sevdim. Burada da farklı ürünler yapmak istedim. Selin, ben be Kemal usta kafa kafaya verip çıkardık bu ürünleri. Böyle iddialı pideyi Türkiye’de başka yerde yiyemezsiniz. Yermiyiz, yiyemezmiyiz bilmem ama pideler yapılırken içimden geçen şuydu; yahu bunların her birinin alt sosu aynı, galiba pide şeklinde pizza yiyeceğiz! Ama öyle olmadı! Ayrıntısını burada anlatmaya sayfa yetmez. İlk tattığım pide ançuezliydi. Sonra somon gravlaxlı ve sonra da rokforlu, karidesli.

Aman Allahım! Lezzeti, pide hamurunun gevrekliği, ançuezin (tuzlanmış hamsi), karidesin, somonun pidenin altındaki sosla uyumu enfesti. Sonra kokoreçli, avokado, enginarlı pideler geldi. Her biri kendi çapında dünya şampiyonluğunu hakeden lezzetlerdi bence. Benim pideye olan gelenekçi bakışımı değiştirdi burası. Yazdıklarım size abartılı gelebilir. Bence gidin, deneyin sonra konuşalım. Sevgili Ayşenur hanım, sevgili Selin hanım, Kemal usta aklımıza, ellerinize sağlık. Bu pide İstanbul’dan dünyaya açılır…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
dedektiffixbetKurumsal Mail Hizmetiantalya escortmatadorbethukuk forumDijital Pazarlama Ajansıgaziantep escort bayangaziantep bayan escorthaberistanbul evden eve nakliyatdonanımescort bayanwebmaster forum