‘Başarı’dan söz ettiğimiz her yerde mutlaka öz disiplin, sistemli çalışma, motivasyon, özgüven, hedef, mücadele gücü ve takım çalışmasından da bahsederiz. Pek çoğumuz bu kavramlarla daha çocuk yaşta, adına ‘oyun’ dediğimiz çeşitli sporlar aracılığıyla tanışıyoruz. İnsan ilişkilerini, beraberlikleri, çatışmaları, çatışmaları çözmeyi, rekabeti, kazanmayı, kaybetmeyi ve işbirliğini bu spor oyunları ile deneyimliyor, hayatı böyle keşfetmeye başlıyoruz.
Bu açıdan baktığımızda çocuklarımızın sınavdan sınava koştuğu, yaptıkları netlere göre başarılı sayıldığı günümüzün zorlu eğitim süreçlerinde sporun özellikle sosyal ve duygusal beceri gelişimleri üzerindeki etkisine daha yakından bakmak gerekiyor.
Kendisi de profesyonel basketbolcu olan ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nda Disiplin Kurulu Başkanı ve TBF Başkan Vekilliği görevlerinde bulunmuş olan Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Akın Süel ve Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, eski Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, sporu eğitim cephesinden değerlendirdiler.şık Lisesi’nde öğrencilik yıllarını birlikte geçiren Akın Süel ve Adnan Polat için spor hayatlarının her döneminde oldu. Şimdi yönetiminde yer aldıkları Feyziye Mektepleri Vakfı ile sporu çocuklar ve gençler adına başarının enstrümanlarından biri haline getiriyorlar. Çünkü onlar, sporun bir hayat provası olduğu gerçeğinden hareket ediyorlar.
400 oyuncu, 34 takımı var Akın Süel, “Elbette her öğrenciden başarılı bir sporcu olması beklenemez. Ancak sporla amatör ya da profesyonel olarak aktif şekilde ilgilenen her öğrencinin eğitim hayatında da yaşamın genelinde de başarılı olduğunu görürüz, bunun farkında olsak da olmasak da… Çünkü sporun öğrenciye sağlayacağı disiplin, hedef koyma, hedefe ulaşmak için mücadele etme, takım ruhu, taktik geliştirme, zaman yönetimi ve hatta karar alma becerisi gibi kazanımlar akademik hayattaki başarıyı da beraberinde getiriyor” dedi.
FMV Işık Okulları bugün tüm yerleşkelerinde basketbol, yüzme, voleybol, masa tenisi, atletizm ve satranç branşlarında faaliyet gösteren Işık Spor Kulübü ile toplam 400 lisanslı oyuncusuna 34 farklı takım çatısı altında ulusal ve uluslararası müsabakalarda rekabet etme imkanı sunuyor. Okul takımlarında da 21 farklı branşta öğrencileri yer alıyor.
Spor, Sanat, Tasarım Akademisi (SSTA) ise sanat ve yaratıcılık programlarının yanı sıra 12 farklı spor branşında öğrencilerine seçme şansı sunarak yeni branşlarla tanışmalarını ve kendileri için en uygun olanda karar vermelerini sağlıyor.
Akın Süel bu öğrencilerden lisanslı ve profesyonel sporcu olanların eğitim hayatlarında kendilerine yeni kapılar açabildiklerini de ayrıca hatırlatırken şu ifadeleri kullandı: “Bugün profesyonel bir sporcu, hem yurt içindeki üniversitelerden hem de dünya genelindeki birçok üniversiteden sporcu bursu alarak eğitim hayatına devam edebiliyor. Çok sayıda üniversite bu öğrencilere kendi liglerinde spora devam etme fırsatını, burslu akademik eğitimle birlikte sunuyor. FMV Işık Okulları olarak Işık Spor Kulübümüzün çatısı altında İstanbul’da ve Türkiye’de her branştan çeşitli dereceler elde ettik, millî takımlarımıza yine bu kategorilerde antrenör ve oyuncu kazandırdık. Yetiştirdiğimiz profesyonel sporcularımızın (özellikle yüzme, kürek ve basketbol branşlarında) bir kısmı başta Amerika olmak üzere çeşitli ülkelerde burslu olarak üniversite eğitimi aldılar, almaya devam ediyorlar.”
“FAIR-PLAY RUHUNU AŞILIYORUZ”
Uzun yıllar Galatasaray’da başkan ve yönetici olarak hizmet eden Polat Holding Yönetim Kurlu Başkanı, FMV Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Polat ise fair-play ruhunun çocuk ve gençlere sağlayacağı kazanımlara vurgu yaptı.
Polat konuşmasına şöyle devam etti: “Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy, Ispartakule ve Florya Yerleşkeleriyle Işık Okulları’nda; Maslak ve Şile Yerleşkeleriyle Işık Üniversitesi’nde, anaokulundan üniversiteye değin 16 binden fazla öğrenciye eğitim-öğretim olanağı sunuyoruz. Akademik eğitimle birlikte hem sanat alanında hem de sporsal faaliyetlerde onlarca farklı eğitim veriyoruz. Bu birikimle mezun olmuş on binlerce öğrencimiz var. Bizim gibi Işık mezunları bugün; akademiden sanata, spordan iş dünyasına değin toplumun farklı kesimlerinde çalışan ve üreten insanlar olarak hayata karışmış durumdalar.
Dolayısıyla öğrencilerimize; genç beyinlere özellikle spor aracılığıyla fair-play ruhunu aşılamak çocuklarımız ve ülkemizin geleceği adına en büyük kazanımımız. Çünkü sporun özü hoşgörü, centilmenlik, erdem sahibi olma, haklara saygı, iyiyi ve güzeli takdir etme, dürüstlük ve eşitlik gibi insani özellikleri kapsayan fair-play ruhudur. Biz bu özü, spor aracılığıyla çocuklarımıza kazandırırken aslında biraz önce belirttiğim akademi, sanat, spor ve iş dünyası gibi farklı alanlarda, ama toplumun geneline sirayet edecek şekilde demokratik yaşam koşullarına da katkı sağlıyoruz. Spor, başlı başına bir eğitim aracı ve tüm eğitim camiası sporun bu öğretici gücünden daha fazla yararlanmalı, daha fazla verim almalı.”
ADNAN POLAT ADIYLA SALON
FMV Işık Okulları son olarak vakfın 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nın başında Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan olarak ülke eğitiminin hizmetine açtığı Florya Yerleşkesi’ndeki imkanlar ile bölgeye önemli bir sportif tesis kazandırdı. Yerleşkede planetaryum, fen laboratuvarı, kimya teknolojileri laboratuvarı, robotik maker laboratuvarı, genetik ve biyoteknoloji laboratuvarı ile beceri ve görsel sanatlar atölyeleri gibi alanların yanında 5 kulvardan oluşan yarı olimpik yüzme havuzu ve salon sporları için 630 metrekare büyüklüğünde ‘Adnan Polat Spor Salonu’ bulunuyor.
12 ÖĞRENCİ MİLLİ TAKIMDA
‘Ya okul ya spor’ önyargısını kırmak, çocukların ve gençlerin her ikisini de yapabileceklerini göstermek hedefiyle hareket eden Işık Okulları 1998’de kurduğu Işık Spor Kulübü ile eğitim-öğretim ve sporun aynı kampüs içerisinde birlikte yürüyeceğini, anaokulundan başlayıp üniversiteye dek devam edebileceğini gösteriyor. Okul ve sporun eş zamanlı yürümesinde dikkat edilmesi gereken noktanın zaman yönetimi olduğuna vurgu yapılıyor.
Bugüne kadar yüzme branşında kırka yakın millî takım sporcusu yetiştiren kulüp, 1998’den itibaren katıldığı yarışmalarda 500’ü aşkın Türkiye rekoru kırdı. Avrupa ve Dünya Gençler Şampiyonası finallerine katılan sporcuların yanı sıra Olimpiyatlara ve Dünya Şampiyonaları’na katılan 2 sporcu da yine FMV Işık Spor bünyesinden çıktı.
Işık Spor Kulübü’nün şu anda milli takımlarda görev alan 12 öğrencisi ve 6 milli takım antrenörü mevcut. Türkiye derecesi yapmış olan 101 öğrencisi ve liglerde Işık Spor’u temsilen 6 farklı branştan 34 takımı var.
GÜNDEM
16 Eylül 2024SPOR
16 Eylül 2024GÜNDEM
16 Eylül 2024SPOR
16 Eylül 2024SPOR
16 Eylül 2024GÜNDEM
16 Eylül 2024GÜNDEM
16 Eylül 2024